Citronmarinerad torsk med bönor och sardelldressing

Recept på citronmarinerad torsk med bönor. En god dressing med sardell och vitlök hälls över strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g torskfilé - (MSC-märkt)
  • 1 msk citron - pressad, + 1 msk
  • 1 citron - rivet skal
  • 2 msk olivolja - + 1 msk olivolja
  • 300 g potatis - kokt
  • 250 g bönor - gröna
  • 12 körsbärstomater
  • 0,5 dl oliver - svarta
  • 4 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dela fisken i fyra portionsbitar. Lägg dem i en form. Blanda 1 msk citronsaft och rivet citronskal. Häll blandningen över fisken.

  2. Skär potatisen i bitar. Förväll bönorna och låt rinna av. Halvera körsbärstomaterna. Blanda potatis, bönor, tomater och oliver.

  3. Hacka sardellerna, skala och pressa vitlöken och blanda med 2 msk olivolja och 1 msk pressad citron.

  4. Ta upp fiskbitarna ur marinaden, salta och peppra. Stek fisken i 1 msk olivolja 2-3 min per sida. Servera den nystekta fisken med bönsalladen och ringla över dressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!