Citronmarinerad torsk med bönor och sardelldressing
Ingredienser
- 400 g torskfilé - (MSC-märkt)
- 1 msk citron - pressad, + 1 msk
- 1 citron - rivet skal
- 2 msk olivolja - + 1 msk olivolja
- 300 g potatis - kokt
- 250 g bönor - gröna
- 12 körsbärstomater
- 0,5 dl oliver - svarta
- 4 sardellfiléer
- 1 vitlöksklyfta
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Dela fisken i fyra portionsbitar. Lägg dem i en form. Blanda 1 msk citronsaft och rivet citronskal. Häll blandningen över fisken.
-
Skär potatisen i bitar. Förväll bönorna och låt rinna av. Halvera körsbärstomaterna. Blanda potatis, bönor, tomater och oliver.
-
Hacka sardellerna, skala och pressa vitlöken och blanda med 2 msk olivolja och 1 msk pressad citron.
-
Ta upp fiskbitarna ur marinaden, salta och peppra. Stek fisken i 1 msk olivolja 2-3 min per sida. Servera den nystekta fisken med bönsalladen och ringla över dressing.