Citronmarinerad kyckling med fänkåls- och tomatquinoa

Quinoa är en ört som finns i färgerna svart, röd och vit. Den är rik på protein, vitaminer, mineraler och andra nyttiga näringsämnen, samtidigt som fetthalten  är låg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 1 citron - rivet skal
  • 3 msk citron - pressad + 2 msk pressad citron
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 dl quinoa - gärna i olika färger
  • 1 fänkål - (250 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 tsk citron - pressad
  • 1 kruka dill - grovhackad

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklinglårfiléerna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Blanda citronskal, citronsaft, honung, salt och peppar. Lägg kycklingen i marinaden och marinera  ca 15 min. Trä upp kycklingen på spett.

  2. Skölj quinoan noga i hett vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Om du kokar olika färger så använd separata kastruller. Skiva fänkålen tunt och halvera tomaterna.

  3. Hetta upp en stekpanna med olja, fräs tomaterna hastigt så att de blir lite mjuka, tillsätt fänkål och quinoa, smaka av med salt, peppar och citronsaft. Strö över dill och rör om.

  4. Stek eller grilla kycklingspetten ca 7-10 min runtom tills de är genomstekta. Servera med quinoa och en klyfta citron.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!