Citronlemonad med lavendel

Recept på citronlemonad med lavendel. Garnera gärna lemonaden med några lavendelblommor och -citronskivor.

Ingredienser

  • 1,5 l vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk lavendel - färsk
  • 3 citroner

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker så att sockret löses upp. Ta kastrullen från plattan och lägg i lavendeln. Låt kallna.

  2. Halvera citronerna och pressa ut saften. Sila sockerlagen och tillsätt citronsaften. Ställ lemonaden i kylen fram till servering.

Recept av Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!