1. Skär laxen i stora tärningar. Skala och hacka vitlöken.
2. Bryn laxen runt om i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
3. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta.
4. Lägg i lax och vitlök. Låt allt sjuda ca 3 min. Strö över citronskal, oliver och ev färsk rosmarin. Servera med potatis och spenat.
Citronlax med rosmarin
Snabblagad laxgryta med smak av citron och rosmarin.
För 4 person(er)
Ingredienser
500 g | laxfilé, skinn- och benfri |
2 | vitlöksklyftor |
1 msk | olivolja |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
2,5 dl | matlagningsgrädde |
0,5 msk | vetemjöl |
1 | hönsbuljongtärning |
1 tsk | rosmarin, hackad och färsk eller torkad |
0,5 | citron, rivet skal och pressad saft |
0,5 dl | svarta oliver |
Tillbehör:
, kokt potatis och spenat |