Citronkyckling med parma- och rosmarintwist

Rosmarintwisten passar även bra att servera till exempelvis grillad fisk eller till lamm.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 citron
  • 1 vitlök - hel
  • 1 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1 dl vitt vin - torrt

Twist

  • 4 rosmarinkvistar - stora
  • 4 parmaskinka - skivor

Potatis

  • 8 potatisar - medelstora (ca 600 g)
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Tillbehör

  • rucolasallad - (1/2 påse rucola)

Gör så här

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär citronen i bitar. Dela vitlöken i klyftor.

  2. Hetta upp smöret i en liten gryta. Bryn kyckling och vitlöksklyftor runt om ca 3 min. Tillsätt honung och vin. Låt puttra ca 5 min under lock. Tillsätt citron och puttra ytterligare ca 5 min. Kycklingen är färdig vid 70° innertemperatur, använd gärna stektermometer.

  3. Sätt ugnen på grill 225º. Linda en skiva parmaskinka runt varje rosmarinkvist. Lägg kvistarna på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Skölj potatisen väl och skär den i tunna skivor, använd gärna mandolin. Hetta upp lite av oljan i en stor stekpanna. Stek potatisskivorna i omgångar tills de blir knapriga och gyllenbruna, ca 3 min per sida. Strö över flingsalt.

  5. Sätt in parma- och rosmarinkvistarna mitt i ugnen och låt stå ca 5 min. Värm potatisen i formen vid sidan om.

  6. Lägg upp kycklingen på tallrikarna tillsammans med citron och vitlöksklyftor. Toppa med parma- och rosmarintwist. Garnera med rucolablad och servera med citronskyn och potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!