Citronkotlett med krämig mathavre
Ingredienser
- 3 dl mathavre
- 600 g kotlett - benfri, i bit
- 1 citron
- 1 tsk salt
- 3 krm svartpeppar - nymald
- 1 msk smör
- 1 dl vatten
- 100 g getost - mjuk utan kant
- 150 g sockerärter
- 1 rödlök
- 0,5 kruka oregano
Gör så här
-
Koka mathavren enligt förpackningens anvisning.
-
Skär köttet i 4 bitar på längden. Skölj och riv av skalet på citronen. Pressa ur saften. Gnid in köttet med citronskal, salt och 2 krm peppar. Bryn köttet runt om ca 4 min. Häll på citronsaft och vatten. Puttra ca 10 min.
-
Dela osten i mindre bitar. Strimla sockerärterna. Skala och skiva löken. Hacka oreganon. Blanda ner ost, sockerärter, lök och oregano i den varma mathavren.
-
Skär köttet i breda skivor. Servera med citronsky och mathavre.
-
Ca 460 kcal per portion, 16 g fett, 45 g protein, 33 g kolhydrater