Citronkotlett med krämig mathavre

Recept på kotlett med krämig mathavre. Den mjuka getosten är mildare än traditionell chèvre.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl mathavre
  • 600 g kotlett - benfri, i bit
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 100 g getost - mjuk utan kant
  • 150 g sockerärter
  • 1 rödlök
  • 0,5 kruka oregano

Gör så här

  1. Koka mathavren enligt förpackningens anvisning.

  2. Skär köttet i 4 bitar på längden. Skölj och riv av skalet på citronen. Pressa ur saften. Gnid in köttet med citronskal, salt och 2 krm peppar. Bryn köttet runt om ca 4 min. Häll på citronsaft och vatten. Puttra ca 10 min.

  3. Dela osten i mindre bitar. Strimla sockerärterna. Skala och skiva löken. Hacka oreganon. Blanda ner ost, sockerärter, lök och oregano i den varma mathavren.

  4. Skär köttet i breda skivor. Servera med citronsky och mathavre.

  5. Ca 460 kcal per portion, 16 g fett, 45 g protein, 33 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!