00000

Den mjuka getosten är mildare än traditionell chèvre.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl mathavre
600 g kotlett benfri, i bit
1 citron
1 tsk salt
3 krm svartpeppar nymald
1 msk smör
1 dl vatten
100 g getost mjuk utan kant
150 g sockerärter
1 rödlök
0,5 kruka oregano

1. Koka mathavren enligt förpackningens anvisning.
2. Skär köttet i 4 bitar på längden. Skölj och riv av skalet på citronen. Pressa ur saften. Gnid in köttet med citronskal, salt och 2 krm peppar. Bryn köttet runt om ca 4 min. Häll på citronsaft och vatten. Puttra ca 10 min.
3. Dela osten i mindre bitar. Strimla sockerärterna. Skala och skiva löken. Hacka oreganon. Blanda ner ost, sockerärter, lök och oregano i den varma mathavren.
4. Skär köttet i breda skivor. Servera med citronsky och mathavre.

Ca 460 kcal per portion, 16 g fett, 45 g protein, 33 g kolhydrater