30 minuter + 30 minuter i kyl + 8 minuter i ugn
Citronkakor med pistasch – gör så här:
- Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet. Rör smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandning och citronskal i smöret.
- Dela degen i två bitar. Forma dem till längder, ca 20 cm långa och 3 cm i diameter. Rulla rullarna i nötterna blandade med pärlsockret. Lägg dem i kylen ca 30 min.
- Skär bort allt det vita på citronerna. Skär dem i mindre bitar. Peta bort kärnor och det mesta av de vita hinnorna. Mixa fruktköttet med mixerstav, mät till ca 1 1/2 dl.
- Koka upp citronpurén i en kastrull. Blanda i syltsockret och koka kraftigt ca 5 min. Låt sylten kallna.
- Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper. Gör en liten grop i varje kaka och fyll med citronsylt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna på galler.