Citronkaka med vallmofrö

En drömgod citronkaka, fyllig och aromrik med fin syrlighet och överraskande, svarta prickar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 45 g vallmofrö - blå
  • 250 g smör - mjukt
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 citron
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröda en kakform med hål i mitten.

  2. Blanda mjölk och vallmofrö i en kastrull och värm till kokpunkten. Låt svalna.

  3. Vispa smör och socker mycket poröst. Tillsätt äggen ett i taget.

  4. Riv av citronskalet och spara det till garnering. Pressa ur saften och blanda den i kaksmeten.

  5. Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda ner omväxlande med mjölken.

  6. Häll smeten i formen och grädda på första falsen nerifrån ca 1 tim.

  7. Låt kakan ånga av, stjälp upp den och låt den svalna under formen. Servera den eventuellt garnerad med citronskalet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!