Citronkaka med jordgubbar

Citronkaka bakad på mix. Läcker sockerkaka att bjuda på när som helst.
Allt om Mat

Citronsockerkaka

  • 420 g citronmix - Kungsörnen i paket
  • 1,5 dl jordgubbar - finhackade

Citronglasyr

  • 2 dl florsocker - med citronsmak
  • 1,5 msk vatten

Garnering

  • jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tillaga citronkakan enligt anvisning på förpackningen. Rör ner jordgubbarna i smeten. Häll smeten i en smord och brödbeströdd liten långpanna 25x30 cm.

  2. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna.

  3. Rör ut florsockret med vatten och bred det över kakan. Skär den i rutor och garnera med jordgubbar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!