3.93.93.93.93.9

Citronkaka med fläderglasyr är en enkel sockerkaka med glasyr. Med färska bär och en klick grädde blir det en läcker dessert.

För 10 bitar:

Ingredienser

1 citron
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl, (180 g)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Fläderglasyr:

2,5 dl florsocker
3 msk flädersaft, konc

Tillbehör:

färska bär
lättvispad grädde

30 minuter + 40 minuter i ugn

Citronkaka med fläderglasyr – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg, socker och citronskal fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten med smör och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kallna.
  4. Glasyr: Rör ihop florsocker och flädersaft. Ringla glasyren över kakan.
  5. Servera kakan med bär och lättvispad grädde.

    Foto: Lina Eriksson

    Servera gärna citronkakan med melonsallad med mynta och blåbär.

     

Baka med Allt om Mat – baktips i vårt färska nyhetsbrev

nyhetsbrev baka med allt om mat

Älskar du också att baka? Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar