Citrongravad lax med jordärtskockscrème

När laxen är färdiggravad håller den ytterligare 3 dagar i kylen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé - med skinn (som varit fryst minst 2 dygn)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl dill - grovhackad

Jordärtskockscrème

  • 500 g jordärtskockor
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 citron - rivet skal

Garnering

  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Putsa laxen och gnid in socker, salt, peppar och dill. Låt grava 24 timmar i kylskåpet. Skiva tunt och lägg upp på fat med smörgåspapper mellan lagren så att det inte klibbar ihop.

  2. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mixa dem slätt med crème fraiche. Smaka av med citronskal, salt och peppar.

  3. Garnera med smörgåskrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!