4.34.34.34.34.3

Citrongräspannacotta med chokladkola och rostad kokos är en festlig dessert. Chokladkolagömman i botten gör pannacottan extra festlig.

För 4 personer:

Ingredienser

1 citrongräs
3 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
1 dl strösocker
2 gelatinblad

Chokladkola:

50 g choklad, mörk
1 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
0,5 dl sirap, ljus

Garnering:

0,5 dl kokosflagor, rostade
mynta

45 minuter + 4 timmar i kyl

Citrongräspannacotta – gör så här:

  1. Chokladkola: Hacka chokladen. Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till en simmig sås, ca 5 min. Häll såsen över chokladen, rör tills den smält. Fördela sme­ten i portionsglas. Ställ i kylen ca 1 timme.
  2. Krossa citrongräset. Koka upp grädde, mjölk, socker och citron­gräs i en kastrull. Låt stå ca 5 min.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ta upp dem och smält i den varma gräddblandningen. Sila blandningen. Låt svalna. Häll gräddblandningen försiktigt över chokladkolasmeten. Ställ i kylen att stelna ca 3 timmar.
  4. Garnera pannacottan med rostade kokosflagor och mynta.
Fler recept med: Artiklar