Citrongräsbrûlée med fruktspett

Lime och citrongräs ger tillsammans en frisk och lätt syrlig smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 citrongräs
  • 1 lime
  • 6 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 8 äggulor
  • 4 msk råsocker

Fruktspett

  • 1 cantaloupeklyfta - (200 g)
  • 1 ogenmelonklyfta - (200 g)
  • ananas - färsk (en fjärdedel)

Gör så här

  1. Krossa och skär citrongräsen i bitar. Skölj limen och riv skalet.

  2. Koka upp grädde, mjölk, citrongräs, limeskal och 1/2 dl av sockret under omrörning.

  3. Vispa äggulorna pösigt med resterande socker. Vispa ner den varma gräddblandningen. Låt stå och dra minst 1 timme eller gärna i kylen över natten.

  4. Sätt ugnen på 150°. Sätt in en långpanna med hett vatten på nedersta falsen i ugnen. Sila smeten och fördela den i 8 portionsformar, à 1 1/2 dl. Ställ dem i vattenbadet och grädda ca 40 min tills de precis har stannat.

  5. Lyft upp dem ur vattenbadet och låt svalna. Ställ dem i kylen, gärna till nästa dag. Hit går bra att förbereda.

  6. Servering: Strö råsockret över formarna och bränn av dem med en brännare eller högst upp i ugnen under grillen på högsta värme. Ha ugnsluckan lite på glänt och passa noga.

  7. Skala och skär frukten i bitar. Trä upp dem på små spett. Lägg dem på brûléerna och servera med limesorbet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!