Citronfromage

Luftig läckerhet som i småportioner räcker till ännu fler.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2 citroner - skal + saft
  • 3 äggvitor - + 1 dl strösocker
  • 3 äggulor - + 3/4 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde

Garnering

  • citronskal

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.

  2. Ljumma upp citronsaften, smält gelatinbladen i den och låt kallna.

  3. Skilj äggen och vispa vitorna till fast skum och tillsätt sockret under vispning.

  4. Vispa gulorna med socker och citronskal. Rör ner gelatinlösningen när den börjar bli simmig. Vispa grädden för sig.

  5. Vänd ihop äggulevispet med vitorna och grädden.

  6. Lägg upp fromagen, kyl den ett par timmar och servera den dekorerad med citronskalsstrimlor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!