Citronettemarinerad fänkål och apelsin

00000

En fräsch sallad som passar till skinka, köttbullar och revbenspjäll.

För 10 person(er)

Ingredienser

1 citron, pressad saft
1 dl olivolja, gärna kallpressad
1 msk honung
1 krm vitpeppar, nymald
1 fänkål
1 apelsin
1 granatäpple
100 g rucolasallad, eller grönkål
1 dill, liten knippa
1 dl sötmandel, rostad i en torr stekpanna

Citronettemarinerad fänkål och apelsin – gör så här:

  1. Blanda citronsaft, olivolja, honung och vitpeppar.
  2. Ansa och skiva fänkålen tunt på mandolin. Skala och skär ut apelsinfileér ur apelsinen. Plocka kärnorna ur granatäpplet. Riv rucolasalladen i lagom stora bitar och plocka dillen i små kvistar.
  3. Blanda alla ingredienserna. Strö över mandeln strax före servering.