Citroner fyllda med citron- och vaniljparfait

En perfekt dessert att ha på lut i frysen. Ta ut citronerna i tid så smakar parfaiten så mycket mer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 citroner - stora
  • 4 äggulor
  • 3 dl florsocker
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Skär av toppen, ca ¼, på citronerna. Gröp ur dem med en liten vass kniv och en liten sked. Spara inkråmet. Sila av 1/2 dl saft.

  2. Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda ner vaniljkornen i grädden. Vispa grädden hårt. Rör ner äggsmeten.

  3. Skär citronerna så att de blir plana i änden och fyll dem med glassmeten. Ställ dem i en form. Häll ev glassmet som blir över i en liten skål. Frys alltsammans minst 6 timmar.

  4. Ta fram glassen och låt mjukna i rumstemperatur ca 20 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!