Citrondressing

Salladen får vacker färg av blå potatis, spenat och örtkryddor. Citronerna ugnsbakas till dressingen för att blir mjuka.

Citrondressing

 

1. Dressing: Sätt ugnen på 175°. Lägg citronerna hela på bakplåtspapper och ugnsbaka dem tills de är helt mjuka, ca 30 minuter. Halvera dem, pressa ner saften i en skål och skrapa ur fruktköttet. Skär av det yttersta skalet av 1 citron, finhacka skalet och blanda med fruktkött och saft.
2. Blanda citronhacket med olivoljan och krydda med salt och peppar.
3. Koka de båda skrubbade potatissorterna i saltat vatten tills de är mjuka.
4. Putsa fänkålen. Halvera den på längden, skär i mindre bitar och sjud i lätt saltat vatten i en kastrull ca 4 minuter. Rensa och skölj spenaten och riv isär stora blad. Hacka oregano och mynta, men inte för fint.
5. Skala kongopotatisen och skär de båda potatissorterna i ganska stora bitar. Låt fänkålen rinna av. Blanda potatis, fänkål, spenat, örtkryddor och pressad vitlök i en stor skål och vänd ihop med citrondressingen.
6. Servera som en sallad till lunch med gott bröd eller till grillat kött eller alla sorters fiskrätter.

Recept från