00000

Det går även bra att använda nötfärs om det är svårt att få tag på lammfärs. Frikadellerna får steka lite först så att de håller ihop.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 dl ströbröd
1 dl mjölk
400 g lammfärs
0,5 msk citronskal rivet
1 vitlöksklyfta hackad
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 msk smör
780 g ratatouille 2 burkar
1 dl vatten

Tillbehör:

couscous med grönsaker

1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt stå och svälla ca 10 min. Blanda med lammfärsen. Tvätta och riv citronskalet. Hacka vitlöken. Blanda ner citronskal, vitlök, ägg, salt och peppar i färsen.
2. Forma ca 20 runda bullar av färsen. Bryn dem i smör.
3. Häll ratatouillen i en vid kastrull. Tillsätt vatten och låt den koka upp. Lägg ner frikadellerna och låt koka på svag värme ca 10 min. Servera med couscous.

Fler recept med: Övrigt