00000

Lammfärsbollarna förbereds och värms strax före servering.

För 8 person(er)

Ingredienser

300 g lammfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,75 dl persilja hackad
0,5 citron rivet skal och saft (2 msk)
1 dl parmesanost riven
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Panering:

1 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl panko eller ströbröd

Stekning:

2 msk rapsolja
1 msk smör

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färsen med lök, persilja, citronskal och citronsaft, ost, salt och peppar.
2. Forma färsen till små bullar. Vänd bullarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
3. Stek köttbullarna runt om i olja och smör ca 5 min. Låt kallna.

Fler recept med: Fest, Förrätter, Lamm, Övrigt, Smårätter