Citrondoftande broccolisnäckor

Citronen ger frisk smak till den här rätten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g broccoli - färsk
  • 350 g pasta - t ex orecchiette eller snäckor
  • 6 parmaskinka - skivor, eller annan lufttorkad skinka
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlök - klyftor, skivade
  • 1 röd spansk peppar - urkärnad och finhackad
  • 0,5 citron - borstad, finrivet skal + saft
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl parmesan - färsk, riven
  • 4 msk pinjenötter - rostade

Gör så här

  1. Ansa och dela broccolin i buketter. Ångkoka broccolibuketterna ca 3 min.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag, spara 1 dl av vattnet.

  3. Fräs skinkan i smöret i en stor stekpanna ca 1 min. Ta upp skinkan och spara den till garnering.

  4. Häll oljan i pannan. Tillsätt vitlök, spansk peppar och citronskal och fräs ca 1 minut. Blanda i broccolin och pastan. Häll över citronsaften. Tillsätt ev det sparade pastavattnet om pastan känns för torr. Låt allt bli genomvarmt.

  5. Lägg pastan på ett varmt fat. Strö över parmesan och pinjenötter. Garnera med skinkan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!