Citronbrännvin, Cajsa Wargs

Kanel, kardemumma och citron ger snapsen en god kryddning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 stor citron - saft och skal av 1
  • 1,5 dl strösocker
  • 70 cl konjak - Eau de vie
  • 1 kanelstång - i bit
  • 1 tsk kardemummakärnor

Gör så här

  1. Tvätta citronen i varmt vatten. Torka den väl. Skalad det gula av skalet med en potatisskalare. Hacka det fint. Pressa saften ur citronen.

  2. Häll strösockret i t ex en glasburk med lock. Tillsätt citronsaft, skal och konjak. Bryt kanelstången i mindre bitar. Tillsätt kanelstång och kardemummakärnor.

  3. Sätt på locket. Förvara burken i rumstemperatur 2 veckor. Skaka den dagligen.

  4. Filtrera genom tunn silduk eller kökshandduk. Häll brännvinet på flaska eller i karaff. Lagring ytterligare en vecka rundar av smaken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!