00000

I butiken brukar citronaromen stå bland hushållsfärger och smaksättare.

För 10 bitar

Ingredienser

400 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor

Fyllning:

100 g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 citron, rivet skal
1 tsk citron pressad
1 tsk cedroolja
0,5 krm salt

Glasyr:

100 g choklad lemon lime vit (Fazer)
1 msk rapsolja
hushållsfärg gul, några droppar

Garnering:

citronskal rivet

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°. Finfördela mandelmassan i matberedare. Tillsätt ägg och äggvitor och blanda till en jämn smet.
2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna. Lossa kakan från formen och låt kallna på galler.
3. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget. Rör i citronskal, citronsaft, cedroolja och salt.
4. Bred krämen över tårtbottnen. Ställ i frysen ca 30 min för att stelna.
5. Bryt chokladen i bitar och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Tillsätt olja och färga svagt gul med hushållsfärg. Bred chokladen över kakan. Garnera med rivet citronskal.