50 minuter + 15 minuter i ugnen + 30 minuter i kylen
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan. Vispa ihop socker och äggvitor lätt. Vänd ner mandelmassan och rör till en smet. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills bottnarna fått fin färg. Ta ut och låt kallna.
- Fyllning: Vispa smöret riktigt fluffigt och krämigt, ca 3 min. Tillsätt äggula, florsocker och vaniljsocker och vispa ordentligt. Tillsätt likören, lite i taget, och vispa slätt. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i smörkrämen.
- Bred ut smörkrämen på bottnarna. Ställ i kylen ca 30 min.
- Hacka 300 g choklad och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa försiktigt ner biskvitopparna i chokladen och låt rinna av lite. Ställ biskvierna i kylen så att chokladen stelnar.
- Hacka och smält 50 g choklad. Ringla den över biskvierna.