Citronbakad kyckling med parmesangnocchi

Citron- och vitlökssmörbakad kyckling med salvia- och parmesangnocchi är en riktig smakbomb.
Jennie Benjaminsson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor - (à 250 g)
  • 1 citron - liten
  • 4 vitlöksklyftor
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 500 g potatisgnocchi - färsk
  • 250 g sparris - grön
  • 0,5 kruka salvia
  • 1 dl parmesan - riven, + 0,5 dl
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär kycklingklubborna i två delar så att det blir lår och ben. Lägg kyckling­delarna i en ugnssäker form.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda citronskal, vitlök och smör. Klicka ut 2/3 av smöret över kycklingen. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 15 min. Sätt ugnen på grillvärme. Grilla kycklingen ca 8 min, så att den blir genomstekt och skinnet krispigt och ­gyllenbrunt.

  4. Koka gnocchin i saltat vatten ca 2 min och låt rinna av. Skär bort nedre delen av stjälken på sparrisen och skär varje sparris i 3–4 bitar. Smält resterande kryddsmör i en stekpanna med släpplättbeläggning och stek gnocchi och sparris på medelhög värme ca 5 min.

  5. Grovhacka salvian och vänd ner i gnocchin tillsammans med 1 dl parmesanost. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Servera ­gnocchin med kycklingen och toppa med 1/2 dl parmesanost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!