00000

Citron- och vitlökssmörbakad kyckling med salvia- och parmesangnocchi är en riktig smakbomb.

För 4 personer:

Ingredienser

4 kycklingklubbor, (à 250 g)
1 citron, liten
4 vitlöksklyftor
50 g smör, rumsvarmt
500 g potatisgnocchi, färsk
250 g sparris, grön
0,5 kruka salvia
1 dl parmesanost, riven, + 0,5 dl  
salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Vitlökssmörbakad kyckling med parmesangnocchi – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär kycklingklubborna i två delar så att det blir lår och ben. Lägg kyckling­delarna i en ugnssäker form.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda citronskal, vitlök och smör. Klicka ut 2/3 av smöret över kycklingen. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 15 min. Sätt ugnen på grillvärme. Grilla kycklingen ca 8 min, så att den blir genomstekt och skinnet krispigt och ­gyllenbrunt.
  4. Koka gnocchin i saltat vatten ca 2 min och låt rinna av. Skär bort nedre delen av stjälken på sparrisen och skär varje sparris i 3–4 bitar. Smält resterande kryddsmör i en stekpanna med släpplättbeläggning och stek gnocchi och sparris på medelhög värme ca 5 min.
  5. Grovhacka salvian och vänd ner i gnocchin tillsammans med 1 dl parmesanost. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Servera ­gnocchin med kycklingen och toppa med 1/2 dl parmesanost.