Citron- och vallmokakor

Söta små kakor som passar fint till kaffet. De är så små att man kan ta en till... Kakorna håller ca 1 vecka i lufttät burk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 dl citron - pressad
  • 100 g smör - + 100 g
  • 5,5 - 6 dl vetemjöl - (330-360g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 stort ägg
  • 2 msk citronskal - finrivet
  • 1,5 msk vallmofrön - blå

Garnering

  • 1 msk citronskal - finrivet
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vallmofrön - blå

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Värm citronsaften. Lägg i 100 g smör och låt smälta.

  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt.

  4. Vispa 100 g smör och socker med elvisp. Blanda ner ägg och citronsmör. Vispa tills smeten är ljus, ca 2 min.

  5. Blanda ner citronskal, mjölblandningen samt vallmofrön.

  6. Garnering: Blanda citronskal och strösocker.

  7. Rulla ca 60 bollar av degen och rulla dem i citronsockret. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta lätt till varje boll med under-sidan av ett glas.

  8. Strö över vallmofrön och platta till kakorna lite till så att fröna fastnar. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min, tills de börjar mörkna i kanterna.

  9. Lägg upp på galler och låt kallna. Förvara torrt i burk med lock.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!