10 minuter + 15 minuter i ugn
Citronmuffins – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Rör smör och socker vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
- Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta av skalet och pressa ut ca 2 msk saft. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål.
- Rör ner citronskal och -saft, mjöl, gräddfil och vallmofrön i äggsmeten. Se till att allt blandas väl.
- Fördela smeten i 12 pappersformar ställda i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.
- Glasyr: Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ut 1 msk saft. Blanda citronskal och -saft med florsocker till en glasyr. Häll över muffinsen och bred ut. Strö över lite vallmofrön och ev strimlat citronskal.