Citron- och vallmocrêpes med blåbärsfyllning

Recept på citron- och vallmocrêpes med blåbärsfyllning. Fantastiskt goda crêpes med vanilj och citron fylls med krämig mascarpone, citron och blåbär. 

För 8-10 personer

Ingredienser

3 ägg
5 dl mjölk
0,5 tsk vaniljpulver
1 citron rivet skal
2 tsk blå vallmofrön
2,5 dl vetemjöl
1 msk strösocker
0,5 tsk salt
1 msk smör

Blåbärsfyllning:

2,5 dl vispgrädde
200 g mascarponeost
2,5 msk florsocker
0,25 tsk vaniljpulver
0,5 citron rivet skal
2 dl blåbär

Tillbehör:

2 dl blåbär färska
8-10 maränger

Garnering:

rivet citronskal
florsocker

40 minuter

Citron- och vallmocrêpes med blåbärsfyllning – gör så här:

  1. Vispa ägg, mjölk, vanilj, citronskal och vallmofrön. Blanda mjöl, socker och salt, vispa ner i ägg-smeten och vispa till en klimpfri smet. Smält smöret och blanda ner i smeten. 
  2. Stek tunna pannkakor av smeten tills de är gyllene på båda sidor. Låt kallna.
  3. Blåbärsfyllning: Vispa grädden. Tillsätt mascarponen och blanda till en jämn smet. Tillsätt florsocker, vaniljpulver, citronskal och blåbär. 
  4. Fyll crêpesen med lite av blåbärsfyllningen och lägg dem på ett fat. Toppa med blåbär och krossade maränger. Garnera med citronskal och florsocker. 

 

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt