Citron- och timjan- marinerade morötter

Använd gärna morötter i olika färger för en ännu vackrare rätt!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g morötter
  • 2 l vatten
  • 1 msk salt
  • 1 citron
  • 1 kruka timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skala morötterna och skär dem i stavar. Koka upp vatten med salt och koka morötterna 3-5 min.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Plocka timjankvistarna. Skala och hacka vitlöken. Blanda alltsammans i en skål.

  3. Blanda socker, salt, vinäger och olja. Häll vinägretten över morötterna. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!