3.53.53.53.53.5

Söt och frisk chutney som passar utmärkt  till lammet och gratängen. Håller ca 1 månad i kyl.

För 8 personer:

Ingredienser

2 citroner
2 rödlökar, mindre
1 vitlöksklyfta
1 ingefära, bit färsk (ca 2 cm)
1 kanelstång
2,5 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
0,5 dl vatten
1 röd chili, tex spansk peppar
1 krm salt

30 minuter

Citron- och rödlökschutney – gör så här:

  1. Skölj citronerna noga i ljummet vatten och skala dem med potatisskalare. Strimla skalet och skär bort det vita av köttet. Halvera och skiva citronen.
  2. Skala och skiva lök och vitlök. Skala och finriv ingefäran. Blanda citron, lök, ingefära, kanelstång, socker, ättika och vatten i en kastrull. Sjud under lock ca 20 min.
  3. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner chili och salt i chutneyn. Häll upp i glasburk eller skål och låt kallna.