Citron- och olivkyckling

En frisk och syrlig rätt som inspirerats av Medelhavet, både i smak och enkelhet. Servera med bröd men även potatis, ris eller pasta är gott till. Två kycklinglår utan skinn och ben ger ca 80 g rent, tillagat kött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklinglår - med ben
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 0,5 dl olivspad
  • 0,5 dl gröna oliver
  • 4 citronskivor
  • 0,5 burk kikärter - (125 g)

Tillbehör

  • 100 g grovt bröd - med kostfiber
  • 150 g salladssorter - blandade

Gör så här

  1. Dra skinnet av kycklinglåren. Salta och peppra. Hetta upp oljan i en stekpanna, gärna med släpplättbeläggning. Bryn låren runt om så att de får färg.

  2. Koka upp vatten, buljongtärning och olivspad i en liten gryta. Skiva oliverna. Lägg kycklinglåren i grytan med citronskivor och oliver. Låt sjuda under lock i ca 10 minuter.

  3. Lägg i sköljda och avrunna kikärter, låt bli varmt och servera med gott bröd och sallad. Ca 420 kcal, varav 14 g fett, 40 g kolhydrater, 31 g protein.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!