Citron- och maskrossnaps  

55555

Krydda din snaps - hemkryddat smakar bäst. Citron- och maskrossnaps är en harmonisk och god lite pepprig snaps med bra syra som passar till gravad lax, inlagd sill, gubbröra och gravad löjromsströmming.  

För 35 cl:

Ingredienser

35 cl brännvin, t ex vodka
5 dl maskrosblommor
1 citron

15 minuter + 2 dygn

Citron- och maskrossnaps – gör så här:

  1. Häll upp hälften av brännvinet i en burk. Lägg blommorna i en skål med kallt vatten 2–3 min. Sila bort vattnet. Dra av de gula kronbladen och lägg dem i burken med spriten. Låt dra 2 dygn.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten och skala av det gula skalet med en potatisskalare. Lägg citronskalet i flaskan med resten av spriten. Låt dra 2 dygn.
  3. Sila bort blomblad och citronskal genom ett kaffefilter. Blanda de båda smaksatta snapsarna, häll upp i flaska och förvara mörkt och svalt.

Passar bra till: Gravad lax, inlagd sill, gubbröra och gravad löjromsströmming.

Snapsar

Foto: Per Ranung

Fler recept med: Dryck, Kalla drycker