33333

Citron- och löksill har en frisk smak av citron. Gör sillen dagen före servering för bästa smak.

För 4 personer:

Ingredienser

4 sillfiléer, salta, urvattnade
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
1 silverlök
1 citron

10 minuter + 1 dygn i kyl

Citron- och löksill  – gör så här:

  1. Skär sillen i 1 1/2–2 cm breda bitar.
  2. Rör ihop ättika, socker och vatten tills allt socker smält.
  3. Skala och skär silverlöken i strimlor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort det gula skalet med en vass kniv eller potatisskalare.
  4. Varva sill, lök och citronskal i en glasburk. Häll på lagen. Låt sillen dra 1 dygn i kylen.
Fler recept med: Fisk, Sill