Citron- och löksill

Citron- och löksill har en frisk smak av citron. Gör sillen dagen före servering för bästa smak.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 sillfiléer - salta, urvattnade
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 silverlök
  • 1 citron

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 1/2–2 cm breda bitar.

  2. Rör ihop ättika, socker och vatten tills allt socker smält.

  3. Skala och skär silverlöken i strimlor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort det gula skalet med en vass kniv eller potatisskalare.

  4. Varva sill, lök och citronskal i en glasburk. Häll på lagen. Låt sillen dra 1 dygn i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!