Citron- och limesill

00000

Recept på citron- och limesill. Vänta med att blanda ner citron- och limeskivor till strax före servering, annars blir lagen för besk.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

1 förpackning 5-minuterssill (420 g)
2 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit (12 %)
0,5 tsk svartpeppar hel
1 citron liten
1 lime
1 rödlök liten

10 minuter + 30 minuter för lagen att kallna

Citron- och limesill – gör så här:

  1. Blanda vatten, socker, ättika och pepparkorn i en kastrull. Koka upp och sjud tills sockret lösts upp. Låt kallna. Häll bort lagen från sillen och skär den i sneda bitar.
  2. Skölj citron och lime i ljummet vatten. Skär 2–3 tunna skivor av citron och lime, skär sedan skivorna i mindre bitar. Pressa ner 1 msk citronsaft och 1/2 msk limesaft i lagen. Skala och skär löken i strimlor.
  3. Varva sill och lök i en glasburk. Häll över lagen. Sillen går bra att servera direkt men drar åt sig smakerna bättre om den får stå 2 timmar i kylen. Blanda ner citron- och limeskivor strax före servering.

Recept av Allt om Matredaktionen

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Förrätter, Påsk, Sill