Citron- och limesill

Recept på citron- och limesill. Vänta med att blanda ner citron- och limeskivor till strax före servering, annars blir lagen för besk.

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 0,5 tsk svartpeppar - hel
  • 1 citron - liten
  • 1 lime
  • 1 rödlök - liten

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, ättika och pepparkorn i en kastrull. Koka upp och sjud tills sockret lösts upp. Låt kallna. Häll bort lagen från sillen och skär den i sneda bitar.

  2. Skölj citron och lime i ljummet vatten. Skär 2–3 tunna skivor av citron och lime, skär sedan skivorna i mindre bitar. Pressa ner 1 msk citronsaft och 1/2 msk limesaft i lagen. Skala och skär löken i strimlor.

  3. Varva sill och lök i en glasburk. Häll över lagen. Sillen går bra att servera direkt men drar åt sig smakerna bättre om den får stå 2 timmar i kylen. Blanda ner citron- och limeskivor strax före servering.

Recept av Allt om Matredaktionen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!