Recept av Allt om Matredaktionen
Citron- och limesill
Ingredienser
- 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
- 2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
- 0,5 tsk svartpeppar - hel
- 1 citron - liten
- 1 lime
- 1 rödlök - liten
Gör så här
-
Blanda vatten, socker, ättika och pepparkorn i en kastrull. Koka upp och sjud tills sockret lösts upp. Låt kallna. Häll bort lagen från sillen och skär den i sneda bitar.
-
Skölj citron och lime i ljummet vatten. Skär 2–3 tunna skivor av citron och lime, skär sedan skivorna i mindre bitar. Pressa ner 1 msk citronsaft och 1/2 msk limesaft i lagen. Skala och skär löken i strimlor.
-
Varva sill och lök i en glasburk. Häll över lagen. Sillen går bra att servera direkt men drar åt sig smakerna bättre om den får stå 2 timmar i kylen. Blanda ner citron- och limeskivor strax före servering.