Citron- och kaprisstekt laxkotlett med crème fraiche-hollandaise

Recept på citron- och kaprisstekt laxkotlett med crème fraiche-hollandaise. Var försiktig med saltet, kaprisen står för en hel del sälta!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 laxkotletter - (à ca 200 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 citroner
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 4 msk kapris

Sås

  • 3 äggulor
  • 3 msk vin - torrt vitt
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar - nymald

Tillbehör

  • 12 potatisar - små nykokta
  • 1 påse babyspenat - (80 g)

Gör så här

  1. Såsen: Blanda äggulor och vin i en liten kastrull. Ställ kastrullen i en större kastrull med sjudande vatten.

  2. Sjud under vispning tills gulorna tjocknat. Ta kastrullen från värmen. Vispa tills gulorna kallnat. Blanda i crème fraiche. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

  3. Salta och peppra laxkotletterna.  Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort det yttersta gula skalet och skär det i tunna strimlor. Stek laxen i smör och rapsolja ca 5 min på varje sida tillsammans med citronskal och kapris.

  4. Halvera potatisen och blanda med spenat. Servera kotletterna med sås och spenatpotatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!