Citron- och ingefärsglass med fluffig grädde och friterat papper

Citron- och ingefärsglass med fluffig grädde och friterat papper är en fräsch dessert. Friterat rispapper ger extra höjd och fin krispighet till desserten. Rispapper och syltad ingefära finns i välsorterade livsmedelsbutiker.
Sophie Berlin
Foto: Katrina Di Leva

Ingredienser

  • 1 l vaniljglass - färdig
  • 0,75 dl ingefära - syltad
  • 0,5 citron

Friterat rispapper

  • 5 dl rapsolja
  • 2 rispapper
  • 1 tsk florsocker

Vaniljgrädde

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 msk florsocker

Garnering

  • blommor - ätbara eller strössel, ev

Gör så här

  1. Ställ glassen i rumstemperatur ca 20 min innan den ska användas. Mixa ingefäran med mixerstav. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda ingefära, citronskal och -saft med den mjuka glassen. Ställ in glassen i frysen ca 2 timmar före servering.

  2. Rispapper: Hetta upp olja till 180°. Fritera ett rispapper i taget ca 5 sekunder, så fort de har blivit vita är de färdiga. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Pudra över florsocker.

  3. Grädde: Vispa grädden fluffig tillsammans med florsocker.

  4. Skeda upp glassen och lägg i skålar. Klicka på grädde och sätt i en bit friterat rispapper. Garnera eventuellt med ätbara blommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!