44444

Citron- och ingefärsglass med fluffig grädde och friterat papper är en fräsch dessert. Friterat rispapper ger extra höjd och fin krispighet till desserten. Rispapper och syltad ingefära finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

För 4-6 personer:

Ingredienser

1 liter vaniljglass, färdig
0,75 dl ingefära, syltad
0,5 citron

Friterat rispapper:

5 dl rapsolja
2 rispapper
1 tsk florsocker

Vaniljgrädde:

3 dl vispgrädde
0,5 msk florsocker

Garnering:

blommor, ätbara eller strössel, ev

20 minuter + 2 timmar i frys

Citron- och ingefärsglass med fluffig grädde och friterat papper – gör så här:

  1. Ställ glassen i rumstemperatur ca 20 min innan den ska användas. Mixa ingefäran med mixerstav. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda ingefära, citronskal och -saft med den mjuka glassen. Ställ in glassen i frysen ca 2 timmar före servering.
  2. Rispapper: Hetta upp olja till 180°. Fritera ett rispapper i taget ca 5 sekunder, så fort de har blivit vita är de färdiga. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Pudra över florsocker.
  3. Grädde: Vispa grädden fluffig tillsammans med florsocker.
  4. Skeda upp glassen och lägg i skålar. Klicka på grädde och sätt i en bit friterat rispapper. Garnera eventuellt med ätbara blommor.
Fler recept med: Okategoriserade