4.74.74.74.74.7

Citron- och gurksill innehåller tre sorters gurka, färsk, salt och en lite sötare smörgåsgurka. En underbart god kombination tillsammans med sill.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

1,5 förpackning 5-minuterssill
1 bit gurka, (ca 10 cm)
1 saltgurka, liten
6 skivor smörgåsgurka
1 citron
1 dl majonnäs
1 msk smetana
1 knippa dill
1 krm salt
1 krm svartpeppar, svartpeppar

15 minuter + 24 timmar i kyl

Citron- och gurksill – gör så här:

  1. Skär sillen i grova bitar. Skala, kärna ur och fintärna gurkan. Tärna saltgurka och smörgåsgurka.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft.
  3. Blanda majonnäsen med citronskal och -saft och smetana. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering.  Blanda ner dill och ¾ av den hackade gurkan i såsen. Krydda med salt och peppar. Vänd ner ­sillen och låt stå i kylen 24 timmar.
  4. Strö över den sparade gurkan och garnera med dillkvistar före servering.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Sill