Citron- och fläderpaj

Pajen kan förberedas och förvaras  i kylen. Låt den stå ca 15 min i rumstemperatur före servering.
Allt om Mat

Pajdeg

  • 2,5 dl vetemjöl - (150 g)
  • 1,5 msk strösocker
  • 125 g smör - kallt

Fyllning

  • 4 ägg
  • 1 dl fläderblomssaft - konc
  • 0,5 dl vetemjöl - (30 g)
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 citron - finrivet skal, gärna ekologisk

Gör så här

  1. Pajdeg: Blanda mjöl och strösocker. Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop till en deg med fingertopparna eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 21 cm i diameter,  gärna med löstagbar kant. Ställ pajen i kylen minst 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajen mitt i ugnen 10-12 min, tills degen börjar få färg.

  3. Fyllning: Vispa äggen lätt. Tillsätt flädersaften och vispa ner mjölet. Vispa även ner vispgrädde och citronskal.

  4. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Grädda ytterligare 10-12 min. Fyllningen ska ha stannat men inte vara helt genomgräddad. Låt svalna.

  5. Servera eventuellt med en klick lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!