55555

Matig och god sallad med kallrökt lax, färskpotatis och god citron- och dillsås. Perfekt att ta med på picknicken.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,75 kg färskpotatis
0,5 tsk salt
100 g röd mangold
200 g gurka
1 knippa rädisor
2 röda färska lökar
300 g kallrökt lax, i skivor
2 msk olivolja
2 msk citron, pressad
1 tsk gourmetsalt
1 krm svartpeppar
1 knippe färsk dragon

Citron- och Dillsås

3 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
1 tsk citron, rivet skal
1 tsk honung
0,5 dl dill, hackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald, några drag på kvarnen

Laxsallad med citron- och dillsås – gör så här:

  1. Skrapa potatisen och koka den i saltat vatten ca 15 min eller tills den är mjuk. Häll av vattnet. Dela potatisen i bitar.
  2. Skölj och bryt mangolden i mindre bitar. Halvera gurkan på längden, ta ur kärnhuset och skär i skivor. Ansa rädisor och skär dem i klyftor. Skiva knipplökarna, använd även blasten.
  3. Citron- och dillsås: Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och rör om.
  4. Lägg alla ingredienser vackert i en plastbytta och ringla olivolja och pressa citron över. Lägg på dragonkvistar och strö över gourmetsalt och svartpeppar. Servera eventuellt med bröd till.
Fler recept med: Lax