3.53.53.53.53.5

Citron- och dillmarinerade kronärtskockshjärtan marineras gärna en dag i förväg. Dill och citron passar utmärkt att marinera kronärtskockor i.

För 4-6 personer:

Ingredienser

1 burk kronärtskockshjärtan, (390 g)
1 vitlöksklyfta
1 citron, gärna ekologisk
0,5 dl olivolja
3 msk dill, hackad
1 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

10 minuter

Citron- och dillmarinerade kronärtskockshjärtan – gör så här:

  1. Häll av kronärtskockorna i en sil med snittytorna ner så att all vätska rinner ur.
  2. Skala och hacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda vitlök, citronskal och -saft med olja och dill. Krydda med salt och peppar. Vänd i kronärtskockorna.
Fler recept med: Smårätter