Citron- och åbroddssill

Åbrodd är en ört som har en svag doft av citron som passar bra i sillinläggningen. Om det är svårt att få tag på åbrodd kan dill användas i stället.
Allt om Mat

Lag

  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 5 kryddnejlikor
  • 4 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad - gärna färska
  • 1 citron - saft och strimlat skal
  • 2 burk inläggningssill
  • 2 knipplökar - röda skivade
  • 2 dill - eller åbrodd, kvistar

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker. Tillsätt nejlikor, kryddpeppar och lagerblad. Låt lagen kallna och häll i citronsaften.

  2. Skölj och skär sillfiléerna i drygt 1 cm breda bitar. Varva sill, rödlök, åbrodd och citronskal i en form. Häll på lagen och låt stå minst 1 dygn innan den serveras

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!