00000

Åbrodd är en ört som har en svag doft av citron som passar bra i sillinläggningen. Om det är svårt att få tag på åbrodd kan dill användas i stället.

För 12 person(er)

Ingredienser

Lag:

1 dl vatten
1,5 dl strösocker
5 kryddnejlikor
4 kryddpepparkorn
4 lagerblad, gärna färska
1 citron, saft och strimlat skal
2 burk inläggningssill
2 röda knipplökar, skivade
2 dill, eller åbrodd, kvistar

1. Koka upp vatten och socker. Tillsätt nejlikor, kryddpeppar och lagerblad. Låt lagen kallna och häll i citronsaften.
2. Skölj och skär sillfiléerna i drygt 1 cm breda bitar. Varva sill, rödlök, åbrodd och citronskal i en form. Häll på lagen och låt stå minst 1 dygn innan den serveras

Fler recept med: Fisk, Övrigt