00000

En variant på den nordafrikanska rätten couscous. Sambal oelek ger en angenäm, pikant smak, men vill du vara försiktig så nöj dig med hälften.

För 4 personer:

Ingredienser

450 g kycklinglårfilé
200 g kålrot
200 g rotselleri
2 morötter, (200 g)
1 purjolök
1 msk olivolja
2 dl äppelcider
3 msk citron, saft
1 lagerblad
1,5 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 burk kikärter, (400 g)

Tillbehör:

4 dl couscous
1 äpple
2 msk chilipulver
1 msk rapsolja
3 msk bladpersilja, strimlad

30 minuter

Ciderkyckling på grönsaksbädd – gör så här:

  1.  Ansa, skala och skär grönsakerna i grova strimlor. Fräs dem i olja i en gryta. Häll på äppelcider och citronsaft. Lägg i lagerblad, krydda med salt och sambal oelek. Låt sjuda under lock i 8–10 min.
  2. Lägg kycklinglårfiléerna i grytan och sjud ytterligare ca 15 min. Vänd efter halva tiden. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner dem i grytan mot slutet så att de blir varma.
  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Vänd dem i chilipulver. Stek klyftorna mjuka i olja i en stekpanna.
  5. Servera grytan med couscous, äppelklyftor och persilja.