Ciderkyckling på grönsaksbädd

En variant på den nordafrikanska rätten couscous. Sambal oelek ger en angenäm, pikant smak, men vill du vara försiktig så nöj dig med hälften.

Ciderkyckling på grönsaksbädd

1. Ansa, skala och skär grönsakerna i grova strimlor. Fräs dem i olivolja i en gryta. Häll på äppelcider och citronsaft. Lägg i lagerblad, krydda med salt och sambal oelek. Låt sjuda under lock i 8–10 min.
2. Lägg i kycklinglårfiléerna. Sjud ytterligare ca 15 min. Vänd efter halva tiden. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner dem i grytan mot slutet så att de blir varma.
3. Förbered couscousgrynen enligt anvisningarna på paketet.
4. Kärna ur äpplet, klyfta och vänd i chilipulver. Stek klyftorna mjuka i olja i stekpanna.
5. Servera grytan med couscous, äppelklyftor och persilja.

Recept från