Ciderkyckling på grönsaksbädd

En variant på den nordafrikanska rätten couscous. Sambal oelek ger en angenäm, pikant smak, men vill du vara försiktig så nöj dig med hälften.
Lillian Bylund
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g kålrot
  • 200 g rotselleri
  • 2 morötter - (200 g)
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl äppelcider
  • 3 msk citron - saft
  • 1 lagerblad
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1 burk kikärter - (400 g)

Tillbehör

  • 4 dl couscous
  • 1 äpple
  • 2 msk chilipulver
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk bladpersilja - strimlad

Gör så här

  1.  Ansa, skala och skär grönsakerna i grova strimlor. Fräs dem i olja i en gryta. Häll på äppelcider och citronsaft. Lägg i lagerblad, krydda med salt och sambal oelek. Låt sjuda under lock i 8–10 min.

  2. Lägg kycklinglårfiléerna i grytan och sjud ytterligare ca 15 min. Vänd efter halva tiden. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner dem i grytan mot slutet så att de blir varma.

  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  4. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Vänd dem i chilipulver. Stek klyftorna mjuka i olja i en stekpanna.

  5. Servera grytan med couscous, äppelklyftor och persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!