4.54.54.54.54.5

Ciderbräserad rödkål med ingefära och äpple bildar en magisk smakkombination. En liten klick smör i gör kålen len och glansig.

För 8 personer:

Ingredienser

750 g rödkål
1 äpple, stort, syrligt
1 rödlök, stor
1 apelsin
3 msk äppelcidervinäger
1 msk ingefära, finhackad
1 msk salt
9 nejlikor
2 krm svartpeppar, nymald
2 dl äppelcider, söt
25 g smör

15 minuter + koktid

Ciderbräserad rödkål med ingefära och äpple – gör så här:

  1. Strimla rödkålen. Kärna ur och hacka äpplet. Skala och hacka löken. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
  2. Lägg kål, äpple, lök och apelsinskal i en kastrull. Tillsätt vinäger och kryddor och häll över cider. Klicka på smöret. Koka upp på svag värme och under lock och låt sjuda tills kålen är helt mjuk.
  3. Kålen kan med fördel förberedas i förväg och antingen frysas in eller förvaras i kylen där den håller 2–3 dagar.  Värm kålen vid servering.
Fler recept med: Jul, Tillbehör, Vegetariskt