Ciabatta med pestokrämig kyckling

Ciabatta med krämig kycklingröra är perfekt att ta med till stranden! Hittar du inte tunnskivad kyckling kan du skära kycklingfiléer i skivor.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé - tunnskivad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt - + 1 krm
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g kvarg - t ex kesella (10 %)
  • 3 msk pesto - gärna färsk
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruksallad
  • 4 ciabatta - hembakade eller köpta

Gör så här

  1. Stek kycklingen i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Låt svalna.

  2. Rör ihop kvarg, pesto och 1 krm salt.

  3. Strimla kycklingen och vänd ner i pesto­krämen.

  4. Skiva tomaterna. Fyll bröden med kycklingröra, tomater och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!