55555

Ciabatta med krämig kycklingröra är perfekt att ta med till stranden! Hittar du inte tunnskivad kyckling kan du skära kycklingfiléer i skivor.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g kycklingfilé, tunnskivad
2 msk olivolja
1 tsk salt, + 1 krm
1 krm svartpeppar, nymald
250 g kvarg, t ex kesella (10 %)
3 msk pesto, gärna färsk
250 g körsbärstomater
1 kruksallad
4 ciabatta, hembakade eller köpta

15 minuter

Ciabatta med pestokrämig kyckling – gör så här:

  1. Stek kycklingen i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Låt svalna.
  2. Rör ihop kvarg, pesto och 1 krm salt.
  3. Strimla kycklingen och vänd ner i pesto­krämen.
  4. Skiva tomaterna. Fyll bröden med kycklingröra, tomater och sallad.
Fler recept med: Kyckling och fågel, Mackor, Picknick