30 minuter
Churros med chokladsås – gör så här:
- Chokladsås: Hacka chokladen. Koka upp grädde, mjölk och socker i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Blanda ner chokladen och rör tills den smält. Tillsätt konjak.
- Churros: Koka upp vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt mjölet. Vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens sidor. Låt svalna.
- Vispa ner äggen, ett i taget, och vispa kraftigt. Häll smeten i en spritspåse med slät tyll.
- Hetta upp oljan i en gryta till 180°. Spritsa ner 5–6 cm långa längder i den heta oljan, ca 8 i taget. Fritera dem runt om ca 5 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fortsätt tills all smet är slut. Pudra över rikligt med florsocker och doppa dem i den ljumna chokladsåsen.