00000

Ibland är churrosen formade till kransar, ibland är de fyllda med choklad eller, som här, doppade i ljummen chokladsås.

För 6 personer:

Ingredienser

2,5 dl vatten
75 g smör
1 msk strösocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
2 ägg

Fritering:

5 dl rapsolja

Garnering:

florsocker

Chokladsås:

50 g mörk choklad (70 %)
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk strösocker
1 msk konjak

30 minuter

Churros med chokladsås – gör så här:

  1. Chokladsås: Hacka chokladen. Koka upp grädde, mjölk och socker i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Blanda ner chokladen och rör tills den smält. Tillsätt konjak.
  2. Churros: Koka upp vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt mjölet. Vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens sidor. Låt svalna.
  3. Vispa ner äggen, ett i taget, och vispa kraftigt. Häll smeten i en spritspåse med slät tyll.
  4. Hetta upp oljan i en gryta till 180°. Spritsa ner 5–6 cm långa längder i den heta oljan, ca 8 i ­taget. Fritera dem runt om ca 5 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fortsätt tills all smet är slut. Pudra över rikligt med ­florsocker och doppa dem i den ljumna choklad­såsen.

 
 

Bonniers stora bakbok 2017 – köp den här

VI HAR SAMLAT DE BÄSTA och mest populära recepten ur tidningen – över 260 recept för dig som älskar att baka.

Här kan du köpa bakboken.