Churros med chokladsås
Ingredienser
- 2,5 dl vatten
- 75 g smör
- 1 msk strösocker
- 1 krm salt
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
Fritering
- 5 dl rapsolja
Garnering
- florsocker
Chokladsås
- 50 g mörk choklad - mörk (70 %)
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 2 msk strösocker
- 1 msk konjak
Gör så här
-
Chokladsås: Hacka chokladen. Koka upp grädde, mjölk och socker i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Blanda ner chokladen och rör tills den smält. Tillsätt konjak.
-
Churros: Koka upp vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt mjölet. Vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens sidor. Låt svalna.
-
Vispa ner äggen, ett i taget, och vispa kraftigt. Häll smeten i en spritspåse med slät tyll.
-
Hetta upp oljan i en gryta till 180°. Spritsa ner 5–6 cm långa längder i den heta oljan, ca 8 i taget. Fritera dem runt om ca 5 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fortsätt tills all smet är slut. Pudra över rikligt med florsocker och doppa dem i den ljumna chokladsåsen.