Christers mandelkubbar med vaniljsmak

I stället för bittermandelarom kan man ta två rivna bittermandlar.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl - (420 g)
  • 1 påse vaniljsåspulver - kokmarsan (11 g)
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 1,5 dl kaffegrädde
  • 2 ägg
  • 1 krm bittermandelarom

Garnering

  • 0,5 - 1 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, vaniljsåspulver, socker, hjorthornssalt, vaniljsocker och bakpulver i matberedare. Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar. Häll i grädde, ägg och bittermandelarom. Arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Ta upp degen och forma den till en rulle med mjölade händer. Skär rullen i 20 bitar. Doppa bitarnas snittyta i pärlsocker och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Grädda kubbarna mitt i ugnen 10-12 min. Låt kubbarna svalna på galler innan de äts till ett glas kall mjölk eller nybryggt kaffe.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!