00000

I stället för bittermandelarom kan man ta två rivna bittermandlar.

För 20 kubbar

Ingredienser

7 dl vetemjöl (420 g)
1 påse vaniljsåspulver (11 g)
1,5 dl strösocker
2 tsk hjorthornssalt
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
150 g smör
1,5 dl kaffegrädde
2 ägg
1 krm bittermandelarom

Garnering

0,5-1 dl pärlsocker

1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, vaniljsåspulver, socker, hjorthornssalt, vaniljsocker och bakpulver i matberedare. Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar. Häll i grädde, ägg och bittermandelarom. Arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Ta upp degen och forma den till en rulle med mjölade händer. Skär rullen i 20 bitar. Doppa bitarnas snittyta i pärlsocker och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
3. Grädda kubbarna mitt i ugnen 10-12 min. Låt kubbarna svalna på galler innan de äts till ett glas kall mjölk eller nybryggt kaffe.

Fler recept med: Ägg och mejeri, Bakning, Matbröd, Övrigt