4.34.34.34.34.3

Choronsås är en bearnaisesås som smaksatts med tomatpuré. Mycket god till allt grillat kött.

För 4 personer:

Ingredienser

150 g smör, + 1 msk
1 schalottenlök , liten
5 dragonstjälkar
5 persiljestjälkar
5 vitpepparkorn
1 dl vatten
3 msk vitvinsvinäger
3 äggulor
2 msk dragon, hackad
2 msk persilja, hackad 
2 krm salt
0,5 krm cayennepeppar
3 msk tomatpuré

15 minuter

Choronsås – gör så här:

  1. Smält 150 g smör. Ställ det åt sidan. Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull och tillsätt örtstjälkar och pepparkorn. Häll över vatten och vinäger.
  2. Koka utan lock tills ca 2 msk återstår. Sila bort stjälkar och pepparkorn. Blanda vinägerreduktionen och äggulor i en kastrull. Vispa kraftigt på låg värme tills det blir fluffigt och börjar tjockna.
  3. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt smöret, lite i taget, under kraftig vispning. Värm såsen under vispning om den blir för tunn.
  4. Blanda ner hackad dragon och persilja i såsen och krydda med salt och cayennepeppar.
  5. Fräs tomatpurén i 1 msk smör under omrörning ca 2 min. Blanda ner tomatpurén i såsen.

pren

Fler recept med: Sås och marinad