00000

Recept på chorizofisk med bönor. Fisken får extra sting av chorizo. Den kan bytas ut mot parmaskinka eller salami.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g fiskfilé, t ex hoki eller
0,5 tsk salt
100 g chorizokorv i tunna skivor stark
1 lök gul
1 msk olivolja
1 burk bönor blandade (410 g)
250 g körsbärstomater
160 g spenat färsk
0,5 tsk salt

Tillbehör:

200 g bröd, t ex baguette

Chorizofisk med bönor — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär fiskfiléerna i portionsstora bitar. Salta runtom och lägg dem i en ugnssäker form. Lägg några skivor chorizo på varje fiskbit. Stek mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skala och finhacka löken. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Fräs löken på strax över medelvärme ca 2 min. Blanda ner avrunna och sköljda bönor och stek ytterligare ca 2 min.
  3. Halvera tomaterna och blanda ner dem. Blanda ner spenat och salt. Stek alltsammans ca 2 min. Servera med bröd.

    Ca 520 kcal per portion,18 g fett, 43 g protein, 43 g kolhydrater