55555

Recept på chorizobulgur med tomat, feta och koriander. En enkel men smakrik variant på jambalaya.

För 4 personer

Ingredienser

Chorizobulgur med tomat, feta och koriander

400 g chorizokorv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 dl bulgur
1 burk krossade tomater (400 g)
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
200 g fetaost (16 %)
1 kruka koriander

Tillbehör

100 g blandade salladsblad

20 min

Chorizobulgur med tomat, feta och koriander

  1. Skär korven i ca 1/2 cm tjocka skivor. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva vitlöken.
  2. Stek korv, lök och vitlök i olja 2–3 min. Tillsätt bulgurn och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll på krossade tomater och vatten. Smula i buljongtärningen och krydda med salt och peppar. Låt koka under lock ca 12 min.
  3. Bryt fetaosten och plocka bladen från koriandern. Strö fetaost och koriander över bulgurn och servera med sallad.