00000

Den smakrika korven steks med tomater och lök i ugnen. En rätt som passar perfekt i matlådan.

För 4 personer:

Ingredienser

Chorizo med sötsyrliga tomater

4 chorizokorvar, (à 100 g, 9 % fett)
6 tomater
2 rödlökar
1 röd chili, t ex spansk peppar
0,5 dl rödvinsvinäger
2 msk strösocker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör

300 g spagetti, eller annan pasta
400 g broccolibuketter, frysta

15 minuter + 20 minuter i ugn

Chorizo med sötsyrliga tomater – gör så här:

 

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär tomaterna i bitar. Skala och skär löken i klyftor.  Kärna ur och finhacka chilin. Lägg tomater, lök och chili i en  ugnssäker form. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar och blanda.
  2. Skär korven i bitar och stick ner i tomatsalladen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Koka pasta och broccoli enligt anvisning på förpackningarna. Servera korv och tomater med pasta och broccolibuketter.