44444

Chorizo med senapsrostad klyftpotatis och tomatsås är god vardagsmat. De obligatoriska smaksättarna till korv – senap och ketchup – kommer här i form av rostad senapspotatis och tomatsås.

För 4 personer:

Ingredienser

4 chorizokorvar, (à 100 g)
800 g potatis
1 påse senapsfrön, gula (28 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater, (400 g)
2 msk tomatpuré
1 zucchini, (300 g)
50 g rucola
rapsolja, strösocker, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Chorizo med senapsrostad klyftpotatis och tomatsås – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250° konventionell. Skala eller skrubba potatisen och skär den i klyftor. Blanda potatisen med senapsfrön, 2 msk olja och
    1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg löken i en kastrull och tillsätt tomatkross, tomatpuré, 1/2 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt såsen koka under lock ca 15 min.
  3. Skär snitt i korven och stek den i en torr stekpanna på medelvärme tills den fått fin färg.
  4. Ansa och skär zucchinin i bitar. Stek dem bredvid korven tills de fått fin färg. Krydda dem med 2 krm salt.
  5. Blanda potatis och zucchini. Servera korven med potatis, tomatsås och rucola.