Chorizo med senapsrostad klyftpotatis och tomatsås

Chorizo med senapsrostad klyftpotatis och tomatsås är god vardagsmat. De obligatoriska smaksättarna till korv – senap och ketchup – kommer här i form av rostad senapspotatis och tomatsås.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 4 chorizo - (à 100 g)
  • 800 g potatis
  • 1 påse senapsfrön - gula (28 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk körsbärstomater - (400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 zucchini - (300 g)
  • 50 g rucola
  • rapsolja
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250° konventionell. Skala eller skrubba potatisen och skär den i klyftor. Blanda potatisen med senapsfrön, 2 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg löken i en kastrull och tillsätt tomatkross, tomatpuré, 1/2 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt såsen koka under lock ca 15 min.

  3. Skär snitt i korven och stek den i en torr stekpanna på medelvärme tills den fått fin färg.

  4. Ansa och skär zucchinin i bitar. Stek dem bredvid korven tills de fått fin färg. Krydda dem med 2 krm salt.

  5. Blanda potatis och zucchini. Servera korven med potatis, tomatsås och rucola.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!